Elektronik Diferansiyel Kilidi & Electronic Differential Lock
  Bir tekerleğin patinaj yapması durumunda, elektronik diferansiyel kilidi o tekerleğe hassas bir şekilde fren uygular ve güç daha iyi tutuşa sahip olan tekerleğe aktarılır. Elektronik diferansiyel kilidi, lastik aşınmasını azaltır ve yaklaşık 40 km/s hıza kadar (4MOTION: yaklaşık 80 km/s kadar) çalışır. Elektronik diferansiyel kilidi, yazılım fonksiyonu olarak elektronik stabilizasyon programının “ESP” ve anti patinaj sisteminin “ASR” bir bileşenidir. Elektronik diferansiyel kilidi, ABS, ESP gibi taşıt hareket kontrol sistemlerinin bir parçası olabileceği gibi, bağımsız bir ECU ile kontrol edilen bir sistem olarak da dizayn edilebilir. EDL tekerlek devir sensörlerindeki devir bilgilerini (sağ-sol, ön-arka) kullanarak devir faklılaşmalarını algılar ve tekerlek devirlerinin olması gereken değere düşürülmesi amacıyla diferansiyel kilidine kumanda eden elektrohidrolik üniteye sinyal göndererek devir dengelemesini sağlar.

Etiketler :

   edl nedir nasıl çalışır  elektronik diferansiyel kilidi ne işe yarar
  diferansiyel kilidi olan araçlar   diferansiyel kilidi kullanımı

Elektronik diferansiyel kilidi “EDL:

 NOT :Elektronik diferansiyel kilidi “EDL”, tutuş özellikleri birbirinden çok farklı olan zeminlerde güvenli ve konforlu kalkış imkânı tanır.

   ABS kilitlenmeyi önleyici fren sistemi ikaz lambası yanarsa, EDL sisteminde de arıza olabilir.      Şayet hızlanma esnasında ABS/EDL kumanda ünitesi hız sensörlerinden gelen bir sinyal ile tekerleğin patinaj yaptığını algılarsa ünite EDL fonksiyonunu derhal devreye sokar. Arka tekerlek fren devresinin giriş valflerine onların kapanmasına sebep olan bir gerilim gönderilir.

 

Arızaları & Çözümleri

  • bilgiGirilmedi
  • bilgiGirilmedi
  • bilgiGirilmedi

  hata kodları . 000

03.02.2021 Güncellenmiştir

Yorumlar & Hata Bildir

 
 


Üreten ve destekleyen yasin oto bakım

Katkılarından Dolayı...


Kayıt Bulunamadı